Homo-huwelijk wordt mogelijk in Final Fantasy XIV

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Homo-huwelijk wordt mogelijk in Final Fantasy XIV

De grootschalige MMO RPG Final Fantasy XIV zal de mogelijkheid gaan bevatten om twee karakters van de zelfde sekse te trouwen, zo meldde producent en regisseur Naoki Yoshida van Square-Enix. Na twee jaar overwogen te zijn geweest zal een volgende patch het homo-huwelijk dan officieel mogelijk maken in de game.

Yoshida: “Mensen zullen binnen Eorzea de kans krijgen om hun eeuwige liefde en/of vriendschap te verklaren in een ceremonie van eeuwige verbintenis. En dit zal zijn voor iedereen ongeacht hun ras, achtergrond en geslacht. Als twee spelers samen willen zijn, in Eorzea dan kan dat door een ceremonie van eeuwige verbintenis. We hebben het overlegd en we realiseerden ons: Waarom zouden er binnen Eorzea restricties zijn met betrekking tot wie zijn liefde of vriendschap getuigd jegens een ander? Zodoende hebben we besloten dit te doen”.

Square-Enix had het voor het eerst over homoseksuele relaties in het spel in 2012 nadat er bevestigd werd dat dit bij de lancering van de game niet mogelijk zou zijn. “Wat het homo-huwelijk betreft: Dat is een extreem controversieel onderwerp waar zwaar over gediscussieerd is in de MMO-wereld de afgelopen jaren”, zo stelde Yoshida destijds. “Allereerst willen we beginnen met heteroseksuele huwelijken en daarna, met behulp van de feedback van onze spelers, willen we een voorzichtig besluit nemen. Ik kan niet zeggen of het mogelijk zal zijn op dit moment. Ik wil graag het gesprek blijven aan gaan met onze spelers terwijl we het er over hebben”. Met de aankomende patch is dus officieel bevestigd dat ieder die iemand van hetzelfde geslacht wil trouwen dit gewoon zal kunnen doen.