‘Homo-filter’ in Sims 4 wordt verwijderd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Homo-filter’ in Sims 4 wordt verwijderd

EA heeft vandaag bekend gemaakt dat het druk in de weer is om het ‘homo-filter’ in De Sims 4 te verwijderen. Vooralsnog is het niet mogelijk om gemaakte karakters en omschrijvingen met het woord ‘gay’, ‘lesbian’ en nog een aantal andere woorden te vinden in de publieke galerij.

Kotaku is op onderzoek uitgegaan en heeft vele woorden geassocieerd met dit thema geprobeerd en vrijwel allemaal werden door het systeem gefilterd. Alle woorden geassocieerd met heteroseksualiteit brachten wel resultaat.

In een statement van EA valt te lezen dat het bedrijf “absoluut niks heeft tegen homoseksualiteit”. EA staat juist bekend dat homoseksualiteit in vrijwel al hun games tot de mogelijkheid behoort. “De Sims heeft een lange geschiedenis als voorstander van de mogelijkheid dat gamers zelf mogen weten hoe ze hun verhaal willen ervaren, ongeacht hun seksuele voorkeur. De galerij heeft een filter ingebouwd die deze woorden blokkeert. Wij zullen zo snel mogelijk een update lanceren waardoor deze woorden ook weer vindbaar zijn”, aldus het statement.