Hogeschool NHTV zet eigen gamestudio op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hogeschool NHTV zet eigen gamestudio op

Hogeschool NHTV Breda heeft een eigen gamestudio opgericht. Deze is vooral bedoeld voor excellent afgestudeerde gamestudenten die een eigen onderneming willen beginnen. Ook biedt de studio een aantal stageplekken voor studenten van de gameopleiding van de hogeschool.

NHTV heeft in een persbericht laten weten dat Atlantis Games de eerste BV is die vanuit de studio gaat werken. Het idee achter de studio is om pas afgestudeerden, die een eigen gamestudio willen oprichten, voor zo’n twee jaar een arbeidsplaats te bieden en ze hierbij in aanraking te laten komen met allerlei facetten van het hebben van een eigen onderneming.

Frank Zijlmans, voormalig accountmanager van de gameopleiding van NHTV, wordt directeur van Atlantis Games. Hij hoopt van Breda een belangrijke stad voor computergames te maken, zodat afgestudeerden in Breda blijven en niet naar andere steden vertrekken.

De studio zal alleen in opdracht aan apps en games gaan werken en het verdiende geld komt ten goede aan de NHTV. Er lopen al gesprekken met eventuele opdrachtgevers, maar hier wordt verder niks over losgelaten door Zijlmans. Het is de bedoeling om in de studio acht fulltime-medewerkers en zes stagiairs te laten werken. Naar eigen zeggen heeft Zijlmans op dit moment vijftien sollicitanten die in aanmerking komen voor een baan.