Hitman 2 krijgt een 1 vs. 1 multiplayermodus

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Hitman 2 krijgt een 1 vs. 1 multiplayermodus

Hitman 2 verschijnt over iets meer dan een maand, op 14 november. De makers onthulden al een sandbox- en een coöperatieve modus, maar blijkbaar was dit nog niet alles, want nu onthullen Warner Bros. Interactive Entertainment en IO Interactive de multiplayermodus. Deze gaat Ghost Mode heten en plaatst je tegenover een andere huurmoordenaar. 

In Ghost Mode nemen spelers het op tegen een andere huurmoordenaar. Aan het begin van elke speelsessie beginnen beide spelers op nul. Dit wil zeggen dat je zonder uitrusting en wapens start. Deze voorwerpen zijn te vinden tijdens elke sessie in een Ghost Crate en bevat wapens of een nieuwe outfit. Elke speelsessie duurt tot een van de twee spelers vijf moorden op zijn naam heeft staan. Deze doelwitten zijn altijd anders, waardoor deze modus telkens een nieuwe uitdaging kan bieden.

Om het wat moeilijker te maken bevinden beide spelers zich in een andere realiteit. Dit wil zeggen dat als de ene paniek veroorzaakt, de ander hier geen last van zal ondervinden. Verder is een moord pas geldig als niemand hiervan getuige is geweest. Op deze manier moet op voorhand de juiste strategie gekozen worden en meedogenloos te werk worden gegaan.

Een ander tactisch gegeven is dat als een van de twee spelers erin slaagt om het doelwit succesvol uit te schakelen, dat de andere speler een beperkte tijd krijgt om dit ook te doen. Hierdoor verandert deze modus ineens drastisch en moeten er snel een nieuwe strategie bedacht worden. Dit is nodig, want als je te snel te werk gaat en er getuigen zijn, dan zal de moord ongeldig worden verklaard.