Hideo Kojima wil niet alleen games gaan produceren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima wil niet alleen games gaan produceren

Nu dat Hideo Kojima een nieuwe studio heeft en niet meer werkzaam is voor Konami, zal hij proberen om meer te tackelen dan alleen games. Hij zal games maken tot hij erbij neervalt, maar het produceren van films en geanimeerde projecten ziet hij ook zitten.

Gisteren was de kogel door de kerk die vrijwel iedereen aan zag komen: Hideo Kojima was officieel ontslagen bij Konami en had getekend bij Sony om daar een nieuwe studio te beginnen en voor Sony aan te slag te gaan. Wat we in de toekomst van de Japanner kunnen verwachten zijn uiteraard games, maar welke games dat gaan worden is uiteraard nu nog onduidelijk. Onduidelijk is ook of het wel bij games zal blijven. Kojima gaf in een interview aan ook aan andere dingen te denken, zoals het produceren van films, animatieprojecten en meer. Het voelde voor hem hoe dan ook aan als een frisse start.

We hebben nu meer vrijheid. De dingen die we nu kunnen maken mogen meer ‘edgy’ zijn. Nieuwe dingen met de kwaliteit die men van ons verwacht, terwijl we nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe gebieden verkennen. Maak je geen zorgen, ik zal nog steeds nieuwe games gaan maken. Ik zal waarschijnlijk nieuwe games maken tot de dag dat ik sterf. Dingen die nog leuker zijn, waarvan sommige dingen nog nooit vertoond zijn. Wanneer we welbekende IP’s hebben in de gamingwereld kunnen we pas beginnen met het denken aan films en video’s.

Dat Kojima een fan is van film zal voor niemand schokkend nieuws zijn. De Metal Gear Solid-serie is wellicht de meest filmische serie in gaming. Hij vertelde tijdens gamescom in 2014 dat hij letterlijk dagelijks een film kijkt. Dat hij zelf eens een film zou willen produceren leek iets onvermijdelijks. Maar voor zijn fans is het in ieder geval goed om te horen dat hij voorlopig games gaat maken en dit keer volledig nieuwe dingen zal produceren.