Hideo Kojima werkt samen met Sony aan PS4-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima werkt samen met Sony aan PS4-game

Gisteren liet het Japanse blad Nikkei al weten dat Hideo Kojima in gesprek zou zijn met Sony en vandaag is er een einde gekomen aan de geruchten. De geestelijk vader van Metal Gear Solid werkt samen met Sony aan een game, exclusief voor de PlayStation 4. Hideo Kojima werkt nu met zijn team – als indie – aan een PS4-exclusieve game. Dat bevestigde Sony’s Andrew House in een videoboodschap, naar aanleiding van het bericht van gisteren. Ook Kojima bevestigde dit op zijn Twitteraccount.

Hoewel House benadrukt dat de Metal Gear Solid-reeks van groot belang is geweest voor de PlayStation-platformen, wordt duidelijk dat Kojima aan een nieuwe franchise werkt. Er is dus geen sprake van dat Sony de rechten van Konami’s intellectuele eigendom(men) heeft overgenomen. Om welk soort game het dan wel gaat, werd nog niet duidelijk.

Ook heeft Konami het stilzwijgen over de kwestie rond het vertrek van Kojima verbroken. In oktober stelde Konami nog dat Kojima helemaal niet was ontslagen, terwijl de massale geruchtenstroom het tegendeel beweerde. De softwaremaker kwam vandaag eindelijk met een Japans persbericht waarin het vertrek van Kojima werd bevestigd.