‘Hideo Kojima vanwege Konami niet op Game Awards 2015’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Hideo Kojima vanwege Konami niet op Game Awards 2015’

Hoewel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain een award won tijdens The Game Awards 2015, was schrijver en producer Hideo Kojima niet aanwezig om de prijs aan te nemen. Dat zou volgens presentator Geoff Keighley te wijten zijn aan Konami. In Kojima’s plaats heeft de stemacteur achter Big Boss, Keifer Sutherland, de prijs voor beste action/adventure-game aangenomen. Dat deed hij namens het productieteam van Kojima.

Host Geoff Keighley legt uit waarom Kojima er niet bij was:

“Zoals jullie zien is Hideo Kojima niet bij ons vanavond en ik wil jullie daar wat over vertellen. Meneer Kojima had alle intentie om vanavond bij ons te zijn maar heeft helaas de instructie van een advocaat van Konami gekregen om niet aanwezig te zijn om eventuele awards aan te nemen. Hij staat nog steeds onder contract en het is teleurstellend, en onbegrijpelijk voor mij dat een kunstenaar als Hideo hier niet mag zijn om alles te vieren met zijn collega’s.”

Later deze maand verloopt Kojima’s mededingingscontract met Konami en tot die tijd mag hij niet aan nieuwe games werken voor andere bedrijven of zichzelf of daar uitspraken over doen. Wellicht dat het meesterbrein achter de Metal Gear-reeks na het contractverloop wat opheldering kan geven over het voorval.