Hideo Kojima niet meer werkzaam bij Konami

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima niet meer werkzaam bij Konami

Volgens een bron die liever anoniem wil blijven is het hoge woord eruit als het gaat om de relatie tussen uitgever Konami en Hideo Kojima. Volgens de bron heeft Kojima twee weken geleden officieel afscheid genomen en is hij niet langer meer werkzaam bij Konami.

Ondanks de vele geruchten van de afgelopen maanden rondom Konami, dat het bedrijf zijn werknemers slecht zou behandelen, heeft Hideo Kojima een mooi afscheid gekregen bij het Japanse bedrijf. Dit vond volgens een anonieme bron plaats op vrijdag 9 oktober jongstleden, waar die bron samen met zo’n honderd anderen aanwezig mocht zijn. Volgens diezelfde bron heeft Kojima een contract lopen met daarin een clausule die hem verbied tot december bij een andere werkgever te gaan werken, dus kan het nog even duren voordat de officiële aankondiging komt.

Het is nog niet officieel, maar het zou overeenkomen met alle geruchten die we eerder dit jaar voorbij hebben zien komen. Dat het vertrek van Kojima samen zou gaan met het sluiten van de studio Kojima Producties. Dit zou plaats vinden na het afronden van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Die game is in september geleverd, maar bevatte nog een aantal bugs. Na het gladstrijken van die bugs lijkt het erop dat zowel Kojima als zijn team overbodig zijn geworden. Konami heeft eerder geopperd zich meer te willen focussen op mobiele games in plaats van grote en dure AAA-games voor consoles. Kojima was al sinds 1986 werkzaam bij Konami en wordt gezien als één van de grote innovators van de industrie.