Hideo Kojima koos voor Sony vanwege de ‘enorme vrijheid’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima koos voor Sony vanwege de ‘enorme vrijheid’

De keuze van Hideo Kojima om met Sony in zee te gaan om Death Stranding te creëren was volgens de Japanner zo gemaakt. Hoewel Kojima voldoende aanbiedingen heeft gekregen vanuit andere partijen, was het de relatie die hij met Sony in het verleden heeft opgebouwd die hem deed besluiten om toch bij hen aan te schuiven.

De onthulling van Death Stranding was slechts één van de grote verrassingen die de E3-presentatie van Sony rijk was, maar zeker een van de meer spraakmakende. Hoewel er al langer praat rond was gegaan over Hideo Kojima en Sony en hun samenwerking ging het er nu meer om dat de mysterieuze trailer wel erg vlot gepresenteerd werd. In een interview met het Franse Gameblog gaf Kojima misschien wel de reden voor deze snelle productie, al zit dat antwoord meer verweven in zijn keuze om met Sony te gaan werken aan de game.

Voor de eerste titel wilde ik zeker zijn dat we de beste voorwaarden hadden. Ik heb een geweldige relatie met Sony, waardoor ik me beter kan richten op het creatieve gedeelte. Als ik met een andere partner was gaan werken had deze me zeker gevraagd om meer tijd aan niet essentiële zaken te besteden.

We hadden tijd moeten maken voor contracten en ik denk dat dingen dan niet zo snel waren gegaan. Het werken met Sony gaf me enorm veel vrijheid en hun steun is buitengewoon.

Kojima is dan ook van mening dat andere bedrijven van hem hadden verlangd dat hij met presentaties, geldschieters en toekomstplannen op de proppen zou komen, terwijl Sony hem praktisch de sleutels van het kantoor gaven om hem zijn ding te laten doen.

Bij Sony moest ik natuurlijk ook wel vertellen wat mijn aanpak inhield, maar zij zeiden onmiddellijk: Ga je gang, doe wat je moet doen. Ze boden mij hun vertrouwen. Alle energie die je nodig hebt om in de voorbereidingen van een project te stoppen kon ik stoppen in het creëren. Het maakt echt verschil.

Eerder deze week liet Sony zelf zich ook al uit over de samenwerking met Kojima. Volgens hen is sowieso ‘niet verstandig om Kojima restricties op te leggen’. Een vrije geest als Kojima restricties opleggen is waarschijnlijk niet wijs, aldus Sony.