Hideo Kojima brengt bezoek aan Guerrilla Games in Amsterdam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima brengt bezoek aan Guerrilla Games in Amsterdam

Gameontwerper Hideo Kojima heeft een bezoekje gebracht aan Guerrilla Games in Amsterdam. Het bezoek aan de studio in Amsterdam is onderdeel van een tiendaagse wereldreis waarin de man achter Metal Gear op zoek is naar ‘de nieuwste technologie’. Op Twitter heeft hij een aantal foto’s van Amsterdam en een foto waarin hij voor het pand van Guerrilla staat geplaatst.

Kojima heeft nog niets bekendgemaakt over wat hij van plan is. Mogelijk is hij op zoek naar technieken die nodig zijn om een game-engine te bouwen. Kojima heeft met zijn vertrek bij uitgever Konami de engine waarop de laatste Metal Gear Solid op draait moeten achterlaten, omdat de techniek eigendom is van Konami. Kojima maakt zijn rondje over de wereld samen met de Amerikaan Mark Cerny, die aan games heeft gewerkt bij Naughty Dog, Insomnia Games en Sony. Bekender is hij misschien van zijn werk als lead designer van de PlayStation 4.

Kojima en Cerny brachten eerder al een bezoek aan een aantal gamebedrijven in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Amsterdam leek hij onder de indruk van zijn elektrische taxi op Schiphol. De Tesla-taxi heeft namelijk bagageruimte aan zowel de voor- als achterzijde van de auto.