Hi-Rez Studios community-specialist gearresteerd

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Hi-Rez Studios community-specialist gearresteerd

Afgelopen maandag vond de Super Bowl plaats in de staat Georgia. Tijdens het evenement zijn er 21 arrestaties uitgevoerd die deel uitmaakten van een grootschalig politieonderzoek naar kinderhandel. Daarbij werd community-specialist bij Hi-Rez Studios, Thomas Cheung, gearresteerd. 

Het onderzoek kreeg de naam: “Operation Interception” en ging maanden geleden van start. Het doel van het onderzoek was om het personen te arresteren die afspraakjes regelden met kinderen om seks mee te hebben. Dat gebeurt voornamelijk online via diverse chatrooms op specifieke websites.

De politie arresteerde tijdens de Super Bowl 21 personen tussen de 20 en 55 jaar. Sommige van hen zijn gearresteerd omdat ze in het bezit waren van illegale drugs, anderen op verdenking van kinderhandel. De politie nam 21 digitale toestellen in beslag als bewijsmateriaal.

Tijdens het onderzoek is ook community-specialist Thomas Cheung meegenomen ter ondervraging. Hij is vooral bekend als medewerker bij Hi-Rez Studios en als World of Warcraft-speler op Twitch.

De studio heeft ondertussen ook gereageerd op het nieuws en laat weten dat Thomas Cheung niet langer in dienst is bij Hi-Rez Studios, ook al is de exacte reden van zijn arrestatie nog onbekend.