Het script voor de Uncharted-film is eindelijk klaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Het script voor de Uncharted-film is eindelijk klaar

Al vanaf 2009 worden er verwoede pogingen gedaan om de Uncharted-franchise naar het witte doek te brengen, maar telkens liepen ze op niets uit. Acteurs haakten af, regisseurs leken er geen trek in te hebben, er was gedoe rondom het script; het leek maar niet te lukken om het project van de grond te krijgen. Dit keer lijken de zaken er echter anders voor te staan, aangezien schrijver Joe Carnahan vol trots een foto van het script op zijn Instagram plaatste.

Joe is geen onbekende in de filmindustrie. Hij regisseerde de verfilming van The A-Team, schreef en deed de regie voor Smokin’ Aces en werkte als uitvoerend producent aan verschillende afleveringen van de populaire serie The Blacklist. Sinds afgelopen zomer is hij bezig met het script voor de Uncharted-film en inmiddels weten we dat hij deze klus heeft afgerond. Volgens Carnahan begint het echte werk nu pas, maar hij is er behoorlijk van overtuigd dat er op dit moment in Hollywood geen beter script voor een actiefilm rondzwerft dan dat van hem. De opnames lijken nu dan ook snel te kunnen beginnen.

De huidige regisseur van het project is Shawn Levy. Afgelopen nacht zag hij als uitvoerend producent van Stranger Things de Golden Globe voor Beste Serie nét aan zijn neus voorbij gaan, maar het Uncharted script lijkt bij hem in goede handen te zijn. Wie er in de huid van Nathan Drake en de andere personages gaan kruipen is nog niet bekend, al hopen veel fans van de franchise nog altijd op een rol voor Nathan Fillion als Drake.