Het overleven kan bijna beginnen in Surviving Mars

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Het overleven kan bijna beginnen in Surviving Mars

Nog een kleine maand en dan kan de Mars-missie beginnen. De virtuele missie in Surviving Mars dan, want we hebben niet de illusie dat we in 2018 nog echte mensen naar de rode planeet gaan sturen. Misschien ook maar beter, gezien het feit dat een virtuele Mars-missie een stuk leuker en goedkoper is dan een echte ruimte-missie.

Paradox Interactive kwam vandaag met een nieuwe trailer voor de aankomende sim-game Surviving Mars. Ook maakte ze bekend dat de game op 15 maart uitkomt op pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. De game is ontwikkeld door Haemimont. Deze ontwikkelaar kennen we ook al goed van de Tropico-games.

In Surviving Mars moet je een kolonie bouwen op de rode planeet. Uiteraard moet je daarbij rekening houden met zuurstof en voedsel voor je inwoners. Ook worden hier de nodige zandstormen voorspeld. Als aan de basisbehoeften is voldaan, kun je er vervolgens op rekenen dat je inwoners voor de nodige politieke schermutselingen zorgen.

Fans van de Tropico-serie hoeven zich overigens geen zorgen te maken dat de ontwikkeling van Surviving Mars hun dictatoriale driften in de weg staat. Later dit jaar komt er namelijk een zesde deel uit in deze serie. Deze wordt ontwikkeld door Limbic Entertainment.