Het filmen van Warcraft is klaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Het filmen van Warcraft is klaar

Duncan Jones, regisseur van de World of Warcraft film, heeft vandaag op Twitter gemeld dat ze klaar zijn met filmen. Helaas voor de liefhebbers staat er nog wel een na productie gepland van ongeveer twintig maanden.

“De laatste dag van Warcraft is… klaar!”, valt te lezen op de Twitterpagina van Jones. Duncan Jones nam de touwtjes over van Sam Raimi, die eind 2012 afstand deed van het project. De regisseur is vooral bekend van science-ficion films als Moon en Source Code.

De World of Warcraft film, simpel genaamd Warcraft, is al langere tijd in productie. Blizzard liet voor het eerst een teaser zien op de Comic-Con International in juli vorig jaar. Naast een teaser legde ze uit dat de film zich volledig zal concentreren op het ‘orcs vs humans’-verhaal en hoe die oorlog is ontstaan. De film wordt geproduceerd door Legendary Pictures en CEO Thomas Tull maakte onlangs bekend dat de film ‘universele thema’s’ zou bevatten, waardoor het interessant zou moeten worden voor iedereen.

De film zal vanaf 11 maart 2016 in Amerikaanse bioscopen moeten draaien. Vermoedelijk duurt het dan nog even voordat ook wij hem kunnen zien.