Het Emmy Awards Gala vindt vannacht weer plaats

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Het Emmy Awards Gala vindt vannacht weer plaats

Vannacht om drie uur Nederlandse tijd worden de Emmy’s weer uitgereikt tijdens het Emmy Awards Gala. Dit jaar presenteren Colin Jost en Michael Che van Saturday Night Live het gala dat plaatsvindt in Los Angeles. De nominaties voor de zeventigste Emmy Awards zijn in juli bekendgemaakt en vannacht zullen we er eindelijk achter komen wie er gaat winnen.

De lijst met genomineerden bevat weer geweldige namen. Zo heeft HBO-serie Game of Thrones dit jaar 22 nominaties. Game of Thrones heeft hiermee ook gelijk de meeste nominaties in de wacht gesleept. Wat verrassend is dit jaar is dat Netflix voor het eerst in achtttien jaar concurrent HBO verslaat in het aantal nominaties. Netflix kreeg onder meer nominaties voor Black Mirror, The Crown en The Sinner.

Wat betreft series zijn er drie verschillende categorieën waarvoor een serie in aanmerking kan komen. De genomineerden voor elke categorie zijn:

Voor Beste Limited Serie:
The Alienist, The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, Genius: Picasso, Godless en Patrick Melrose.

Voor Beste Comedyserie:
Atlanta, Barry, Black-ish, Curb Your Enthusiasm, GLOW, The Marvelous Mrs. Maisel, Silicon Valley en Unbreakable Kimmy Schmidt

Voor Beste Dramaserie:
Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, Stranger Things, The Americans, This Is Us en Westworld

Game of Thrones werd vorig jaar niet genomineerd voor het beeldje, omdat de show in 2017 later uitgezonden werd. De show was pas eind juli op tv te zien en de periode om in aanmerking te komen voor een nominatie is tussen mei en juni. Gelukkig komt de show dit jaar wel in aanmerking en morgen zullen we weten wie er met het mooie beeldje naar huis is gegaan.