Het einde van Game of Thrones

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Het einde van Game of Thrones

Soms is een mediafenomeen zo algemeen dat je er nagenoeg met iedereen over kunt discussiëren. Game of Thrones is zo’n fenomeen. Nu het einde van de serie in zicht is, is het hoog tijd om de koppen bijeen te steken en de laatste voorspellingen te doen.

Onze besprekingen van Game of Thrones bevatten spoilers. Zorg dat je aflevering vijf van seizoen acht van Game of Thrones en alle afleveringen daarvoor hebt gezien voordat je verder leest.

Zo’n twee maanden geleden stond de wereld te popelen om het begin van het achtste seizoen van Game of Thrones te zien. Bij ons op de redactie was dit niet anders. Links en rechts vlogen wilde theorieën in het rond over wat de strijd tegen de Night King allemaal kon betekenen en over wie uiteindelijk die ijzeren troon mocht bestijgen. Vijf afleveringen aan ondermaats schrijfwerk, teleurstellende gevechten en loze beloftes later willen we eigenlijk dat het zo snel mogelijk ophoudt. Maar hoe gaat het dan precies eindigen? Inmiddels moeten we toch wel al een redelijke voorspelling kunnen doen? Tijd om de redactie om raad te vragen.

Robert

Dat het geen prettig einde ging worden, was te verwachten. Alles leek erop dat de Mad Queen haar ware aard zou laten zien. Helaas gebeurde dat op een nogal vreemde manier, maar de zaken zijn zoals ze zijn. Nu moet er wat gebeuren om Daenerys tot de orde te roepen, want ongeveer niemand behalve Grey Worm kan nu nog met haar verder.

Game of Thrones 
 Pixel Vault

Er komt dus nog een confrontatie en ik denk dat de Mad Queen het daarbij zal moeten afleggen tegen haar neefje. Ik denk dat Aegon degene zal zijn die haar korte regeerperiode ten einde zal brengen. Daarvoor gaan er nog wel even wat koppen rollen. Ik denk dat Grey Worm, Tyrion en Ser Davos het einde niet gaan halen en dat lijstje is waarschijnlijk nog wat aan de korte kant.Daarnaast verwacht ik nog wel een staartje aan het verhaal van Bran. Ik heb niet het idee dat het hele verhaal van de Three-Eyed Raven nu af is. Ik denk dus dat we hem komende aflevering nog wel gaan zien. Al is dat misschien meer goede hoop dan dat het er ook echt aan zit te komen.

Lisa

Voor seizoen acht was de Purple Wedding de enige aflevering van GoT die ik ooit had gezien. De eerste twee afleveringen van seizoen 8 waren daarom voor mij super, er ik was zo zo ZO benieuwd wat er verder ging gebeuren. O mijn god, wat was ik een naïef, schattig klein meisje vijf weken geleden.

Daar ik stiekem de hoop had dat Cersei zou winnen (uit pure wrok, want ik mag Dany en Jon voor geen meter), schaar ik me nu achter Sansa. Ik heb het vermoeden dat, nu Dany haar vader achterna gaat, Jon haar vanzelfsprekend om zal brengen. Hopelijk heeft hij dan genoeg hersencellen over om in te zien dat Sansa het best goed gedaan heeft als Lady of Winterfell en bestijgt zij de Iron Throne met Tyrion als consort/Hand of the Queen en Brienne als hoofd van de Queensguard.

Het einde van Game of Thrones

Wat de rest betreft ben ik echt niet meer te porren nadat Jaime het begeven heeft. Naast Sansa, Tyrion en Brienne hoeft voor mij alleen Arya nog te overleven om in haar eigen spin-off een volleerd sluipmoordenares te worden. Met een beetje geluk wordt dat dan een betere Assassin’s Creed-film dan de Assassin’s Creed-film.

Glenn

Ik ging dit laatste seizoen in met de gedachte dat nu alles veel sneller zou gaan dan in de voorbije seizoenen. Dit vermoeden werd in de afgelopen vijf afleveringen dubbel en dwars bevestigd. Naast dat ik een beetje moe word van al die fans met te hoge verwachting en de daarop volgende negatieve reacties, kon ik mij wel amuseren met een heel groot aantal leuke momenten.

Zo was ik letterlijk aan het juichen toen Euron Greyjoy doodging door het zwaard van Jaime. Was ik erg onder de indruk van de prestaties en sluwheid van Arya. Kreeg ik toch een dankbaar gevoel bij de manier waarop ze de kleine, maar erg dappere Lyanna Mormont dood lieten gaan. Daarnaast zag ik hoe Tyrion toch de band met zijn broer kon versterken en dat ze daardoor deze personages een toepasselijk en emotioneel afscheid gaven. En zo kan ik oneindig doorgaan. Voor mij stak dit seizoen goed in elkaar, het enige minpuntje vond ik de donkere stukken in aflevering drie. Naar mijn mening hadden ze dit iets anders kunnen oplossen.

Game of thrones 
 Pixel Vault

Mijn voorspelling van het einde is gebaseerd op een fantheorie. De Mad Queen sterft door toedoen van Jon, Tyrion, Arya of iemand waarvan we het niet verwachten. Vanwege de dood van zijn geliefde Daenerys zal Jon verdwijnen en bij de Wildlings gaan leven. Dit samen met Tormont en zijn direwolf Ghost. Op die manier komt alles toch nog goed voor de Starks. Dat hebben ze wel verdiend na de lange lijdensweg die ze ondergingen na de dood van hun vader. Hiermee krijgen we toch het bitterzoete einde dat George R. R. Martin ons beloofde.

Stan

Het laatste seizoen, wat hebben mensen hier lang op zitten te wachten. Precies, mensen, niet alleen fans maar bijna iedereen weet waar de serie en dit laatste seizoen over gaan. Als je het al wilde verdringen, dan is daar nog altijd het internet dat helemaal vol staat met spoilers, theorieën, klachten, lofzangen en ga zo maar door.

Voor mij is dit laatste seizoen toch wel een combinatie van hoogte- en dieptepunten. Om maar met een hoogtepunt te beginnen: Arya leeft nog! Iedereen die het vorige artikel heeft gelezen weet dat ik voorspelde dat Arya op de troon zou zitten aan het einde van het verhaal. Na de afsluiting van de vijfde aflevering zie ik dat niet meer gebeuren, maar goed, je weet het natuurlijk nooit.

Game of Thrones

Een van de grootste dieptepunten vind ik toch wel de grote gevechten. Dit seizoen lijken de gevechten veel te afgeraffeld. Ik snap dat je als bedenker van de serie niet nog meer kunt gaan rekken nu, maar om de White Walkers, waar vanaf aflevering één naar wordt verwezen, in één aflevering het onderspit te laten delven, is toch wel echt een gemiste kans, vooral aangezien de gebruikte strategie van de levenden nooit succesvol had kunnen zijn. Gelukkig krijgen we daar wel een hele hoop poëtische momenten voor terug.

Jordy

Aan het begin van het seizoen was ik nogal naïef om te denken dat het allemaal wel goed af zou lopen met mijn favoriete karakters. Helaas is dat gevoel na de eerste vijf afleveringen volledig verdwenen. Ik juichte namelijk voor Jon en Daenerys en dat die nog wel een happy ending zouden krijgen. Maar steeds verder in het seizoen bleek Jon nog maar drie regels tekst te hebben die hij de hele tijd herhaalt en zijn er bij Daenerys een aantal stoppen gesprongen.

Als ik de spoilers en leaks mag geloven, dan gaat ook de laatste aflevering niet de richting op waar ik zelf op gehoopt had. Dit hele seizoen heb ik al een beetje het gevoel dat Dave en Dan er niet echt zin meer in hebben. Alles is zo gehaast en waar de eerste twee afleveringen nog genoeg met het verhaal leken te doen, deden de afgelopen drie afleveringen dat niet meer. Oké de cinematografie is geweldig, het acteerwerk was nog nooit zo goed en de muziek is weer prachtig gecomponeerd, maar er mist gewoon een stuk goed verhaal.Hopelijk maakt G.R.R. Martin snel zijn boeken af, want ik ben zwaar benieuwd hoe hij uiteindelijk naar dit punt aan het toewerken is.

Game of Thrones

Zo zie je maar dat iedereen het afgelopen seizoen toch weer net iets anders ervaart en wie weet, misschien maakt het einde van het seizoen nog veel goed. Uiteindelijk zijn we ook benieuwd naar hoe jij het achtste seizoen van Game of Thrones tot nu toe ervaren hebt en hoe jij denkt dat de serie gaat eindigen. Laat het ons weten in de comments!