Het door fans gemaakte Red Dead Redemption V geannuleerd

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Het door fans gemaakte Red Dead Redemption V geannuleerd

Er wordt door veel gamers met smart gewacht totdat Red Dead Redemption 2 eindelijk uitkomt, maar als je niet in bezit bent van een Xbox One of PlayStation 4 dan vis je achter het net. Net als het eerste deel komt Red Dead 2 niet uit voor de pc en daar was een groep modders het niet mee eens. Een bedrijf heeft echter contact met hen opgenomen en heeft vriendelijk gevraagd om het project stop te zetten.

Negen handige gamers hebben met hun groep alles op alles gezet om de pc-gamers Red Dead Redemption te gunnen. Vorige maand werd op het GTA-forum een bericht geplaatst waarin het project Red Dead Redemption V bekend werd gemaakt. Het plan was om een mod uit te brengen in GTA V waardoor pc-gamers eindelijk in staat zijn om Red Dead op hun favoriete platform te spelen. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen door de fans, maar een bedrijf vond dit geen goed idee.

Nadat er een poster online is gezet met een aankondiging voor de eerste trailer van het project is de boel geannuleerd. In een verklaring geeft een van de modders, Leisurewear, aan dat het team contact heeft gehad met iemand en dat ze daarop besloten hebben het project te schrappen. Er zijn geen namen genoemd, maar de kans is groot dat het om Take-Two gaat, die haar franchise heeft willen beschermen. Gamers op de pc blijven dus achter het net vissen, terwijl de console-gamers aan eind van het jaar Red Dead Redemption 2 kunnen verwachten.