Hellraiser krijgt een reboot

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Hellraiser krijgt een reboot

Hellraiser weet zelfs de mensen met een sterk gestel nog de bibbers aan te jagen. Spyglass Media Group heeft besloten dat deze bibbers gewoon weer terug moeten keren en heeft aangekondigd dat het de film een reboot gaat geven.

Spyglass Media Group bestaat slechts twee maanden, maar het rest het team zeker niet aan de nodige ambitie. Hellraiser is een van de grootste klassiekers te noemen en er zijn maar weinig mensen die er niet van gehoord hebben. Gary Barber is het hoofd van het bedrijf en maakte de aankondiging voor de reboot en David Goyer gaat deze schrijven.

Clive (maker van het origineel) and I go back more than 30 years together. For generations, his brilliantly twisted and imaginative Hellraiser haunted the minds of moviegoers with its searing imagery of Pinhead. David is the perfect storyteller to continue Clive’s vision for a new theatrical version of Hellraiser

Beide heren werken druk aan de reboot, maar zijn pas net begonnen. Het is dus ook nog niet bekend wanneer de reboot gaat verschijnen.

Hellraiser verscheen in 1987 en toont het personage Frank die een deur opent naar de hel. Het duurt niet lang of de gevreesde Pinhead en zijn vriendjes komen eruit en vermoorden Frank op brute wijze. Wanneer de broer van Frank jaren later in hetzelfde huis gaat wonen, keert Frank terug. Dit is het begin voor meerdere delen, in totaal maar liefst tien stuks met de een nog gruwelijker dan de ander.