Hello Games en Britse Sky settelen in zaak omtrent woord Sky

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hello Games en Britse Sky settelen in zaak omtrent woord Sky

Hello Games, de ontwikkelaar van de aankomende ruimteverkenningsgame No Man’s Sky, en het Britse telecombedrijf Sky hebben hun verschillen in de rechtbank kunnen uitwerken. Het Britse Sky had de ontwikkelaar voor het gerecht gesleept omdat deze onrechtmatig gebruik zouden maken van het woord Sky, waar het telecombedrijf het merkrecht van bezit.

Je zult er zelf misschien niet al te vaak over hebben nagedacht, maar het verzinnen van een naam voor je game is niet het makkelijkste karwei. Hello Games dacht eindelijk een goede naam te hebben gevonden voor hun ruimteverkenningsgame, namelijk No Man’s Sky, maar de Britse telecomgigant Sky was het daar kennelijk niet zo mee eens. Deze spande dan ook een rechtszaak aan tegen Hello om het gebruik van het woord Sky. Nu, na drie jaar touwtrekken, hebben beide partijen hun verschillen aan de kant gezet, gebleken uit een tweet van Hello’s Sean Murray.

Hoewel Murray aangeeft dat de zaak op een gegeven moment ‘behoorlijk serieus’ werd kan hij er nu gelukkig weer een beetje om lachen. Het zou dan volgens hem ook best wel eens de reden kunnen zijn dat Skynet nooit een ding is geworden.

Het uitstel van de game heeft overigens helemaal niets te maken met deze rechtszaak. Murray benadrukte nog eens dat de enige reden voor het uitstel de kwaliteitsnorm was. Volgens hem moesten ‘enkele sleutelmomenten in de game wat extra gepolijst worden om ze naar de standaard te trekken’.

Hello Games is overigens niet de enige die het ooit met Sky aan de stok kreeg. Ook Microsoft had ooit een geschil met de Britten om SkyDrive, wat we nu om logische redenen als OneDrive kennen.