Hellblade verwijdert je save file naar eigen inzicht

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Hellblade verwijdert je save file naar eigen inzicht

Het blijkt dat niet alleen Senua een offer moet brengen in Hellblade: Senua’s Sacrifice, ook spelers moeten eraan geloven. Wanneer spelers te veel falen op hun avontuur in Hellblade is de game genadeloos en moeten ze dat met hun tijd bekopen.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is sinds vandaag uit en doet meteen al wat woeste discussies opwaaien. De  game houdt namelijk bij hoe vaak je dood gaat en verwijdert je save file als dit te vaak gebeurt. Het is een vorm van permadeath waar de ontwikkelaars bij Ninja Theory bewust voor gekozen hebben, want we hebben hier niet te maken met een bug.

Hellblade gooit je niet helemaal in het diepe, want de stappen naar permadeath worden wel duidelijk inzichtelijk gemaakt en beginnen niet meteen. Pas na een zeker gevecht aan het begin van de game gaat het aantal keren dat je doodgaat tellen. Dit is te zien door zwarte tentakels op je arm. Deze breiden zich steeds verder uit naarmate je vaker doodgaat. Wanneer de tentakels het gezicht van Senua bereiken, is de game voorbij en moet je helemaal vanaf het begin opnieuw beginnen.

Er lijkt vooralsnog geen optie om de permadeath uit te schakelen en lijkt deze manier van progressie verliezen een mechanic waar de ontwikkelaar mee speelt.