Helft PC gamers koopt uitsluitend games op sales

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Helft PC gamers koopt uitsluitend games op sales

Een onderzoek van NPD Group, een Amerikaans marktonderzoeksbureau, heeft uitgewezen dat de helft van de PC gamers in de VS wachten tot ze een game voor een zeer gunstig prijsje kunnen oppikken.

In het onderzoek werden 6.225 PC-gamers van negen jaar en ouder ondervraagd over hun koopgedrag. 46 procent zei games vorig jaar digitaal te hebben gekocht en een groot deel daarvan voegde toe dat ze veel minder geneigd waren de volle mep voor games te betalen.

Schokkend nieuws? Niet zozeer. Het is namelijk geen geheim dat digitale webwinkels als Steam, GOG en Humble Bundle regelmatig stunten met prijzen. Vaak kun je triple-A games van nog geen jaartje oud voor minder dan een tientje oppikken, als je het geduld hebt te wachten op de sales die deze services bieden.

Dat soort acties zijn natuurlijk zeer gunstig voor de portemonnee van PC gamers, maar, volgens het onderzoeksbureau, mogelijk ook schadelijk voor de gamesindustrie. Zeker kleine ontwikkelaars vanuit de indie-hoek maken zich zorgen om deze ontwikkeling.