Hearthstone’s Ben Brode verlaat Blizzard

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Hearthstone’s Ben Brode verlaat Blizzard

Bij sommige games weten we niet eens wie er achter de schermen allemaal precies aan werken, terwijl bij andere titels er een duidelijk gezicht naar voren wordt geschoven door de ontwikkelaar of uitgever. Ben Brode was zo’n gezicht en wel van Blizzards virtuele kaartspel Hearthstone. Althans tot nu toe, want de game-ontwikkelaar heeft aangekondigd Blizzard te verlaten.

Ben Brode maakte deze week in een forumpost bekend dat hij Blizzard gaat verlaten. Na ruim 15 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt, slaat hij een andere weg in. Hij gaat een eigen studio beginnen, al weet hij nog niet precies was hij daar gaat maken.

Brode werd voornamelijk bekend als hét gezicht van Hearthstone. Hij stond aan het begin van de ontwikkeling van dit inmiddels ongekende populaire kaartspel. Hij had daarnaast veel invloed op de ontwikkeling van de game tot aan de laatste uitbreiding Witchwood aan toe. Hij was een van de gamedesigners en bemoeide zich met zowel het uiterlijk van de kaarten als de gameplay zelf.

In de begindagen van Hearthstone heeft hij ook zijn stem geleend voor verschillende kaarten.