Hearthstone The Boomsday Project aangekondigt

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Hearthstone The Boomsday Project aangekondigt

Hearthstone is in de afgelopen jaren verder en verder uitgebreid met nieuwe kaarten, ideeën en personages uit het World of Warcraft universum. Blizzard Entertainment wilt er toch nog graag een schepje bovenop doen met de aankomende uitbreiding: Boomsday Project.

Het is weer tijd voor een nieuwe Hearthstone uitbreiding. Blizzard Entertainment vertelt ons in een announcement video meer over Boomsday Project, al is de video misschien ietwat excentriek. In de video leren we over de nieuwe kaarttypen, waaronder de magnetische kaarten. Met die magnetische kaarten kun je een magnetische minion fuseren met die van een Mech-kaart. Hierdoor krijgt de originele Mech-kaart niet alleen de extra levens- en aanvalspunten, maar ook de neveneffecten, zoals Deathrattle.

Daarnaast heeft de nieuwe uitbreiding ook Project-kaarten. Deze projecten geven beide spelers een bonus, zoals het verschaffen van twee mana-kristallen. Deze mana-kristallen zijn in Boomsday Project belangrijk, want de Omega-kaarten krijgen een bijzonder sterke buff wanneer de speler tien mana-kristallen heeft. Als klap op de vuurpijl bevat de uitbreiding ook legendarische spell-kaarten zoals Myra’s Unstable Element. Deze spreuk laat je je volledige deck in een keer trekken. Hoeveel legendarische spell-kaarten er worden toegevoegd, is vooralsnog niet bekend. Wel is bekend dat de uitbreiding 135 nieuwe kaarten toevoegt.