Hearthstone: Heroes of Warcraft bereikt nieuwe mijlpaal

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hearthstone: Heroes of Warcraft bereikt nieuwe mijlpaal

Blizzard’s free-to-play cardgame Hearthstone: Heroes of Warcraft heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, dat heeft de ontwikkelaar via Twitter laten weten. Het stijgende aantal bezoekers heeft zo wel zijn reden, waarvan recente veranderingen er enkele zijn.

 

De teller van het populaire, en gratis, digitale kaartspel van Blizzard heeft namelijk 30 miljoen gebruikers weten te halen. De plotselinge steiging is ontstaan na de laatste update en release van Blackrock Mountain en de komst van de game naar de smartphone en andere Android-apparaten.

De game is dan welliswaar gratis, maar dat zal voor Blizzard de pret niet drukken. Het halen van deze mijlpaal is al een prestatie op zich, waar de uitgever dan ook terecht trots op is. Nu bevat Hearthstone wel microtransacties, maar hoeveel van de 30 miljoen gebruikers ook daadwerkelijk geld heeft gespendeerd in de game heeft Blizzard niet laten weten. Wel liet Doug Creutz van Cowen & Company in een bericht aan investeerders weten dat Hearthstone behoorlijk wat cash in het laatje weet te brengen en dat de game over alle platformen voor ruim 250 miljoen dollar aan omzet wist de derven.