HDR werkt niet op PS4 wanneer PSVR is aangesloten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
HDR werkt niet op PS4 wanneer PSVR is aangesloten

Het was één van de belangrijke aankondigingen tijdens Sony’s recente evenement: iedere PlayStation 4 krijgt ondersteuning voor high dynamic range-beelden, HDR. Wat Sony alleen is vergeten te melden, is dat wanneer een speler de PlayStation VR (PSVR) aangesloten heeft, HDR niet zal werken op de consoles. Dit blijkt vandaag.

Met de onthulling van de PlayStation 4 Pro onthulde Sony ook de mogelijkheid om HDR in te schakelen in games, mits de televisie daar ondersteuning voor biedt. Uit een uitgebreide F.A.Q. voor de PSVR, Sony’s VR-headset die vanaf volgende week beschikbaar is, blijkt echter dat HDR-beelden niet door de Processor Unit heen komen en dus niet zullen werken als deze unit is aangesloten.

Het probleem zit hem in de Processor Unit. Deze box zal, wanneer je in beschikking bent van de PSVR, tussen je PlayStation 4, headset en tv zitten. Hoewel de box de console niet van extra rekenkracht voorziet, zendt het wel de beelden die de speler in de headset ziet ook richting de tv. Hierdoor kan de speler gewoon de console gebruiken zodra de headset uit staat, zonder dat deze losgekoppeld hoeft te worden.

De unit biedt echter, net als de headset, geen ondersteuning voor de high dynamic range-beelden. Mocht je dus wel een televisie hebben met ondersteuning voor HDR en aankomende games ook in HDR wilt spelen, dan zul je de Processor Unit alsnog moeten loskoppelen. Of hier in de toekomst nog verandering in gaat komen middels een update, zoals de fabrikant nu ook doet, is nog onduidelijk.