Harry Potter Hogwarts Mystery vanaf vandaag speelbaar

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Harry Potter Hogwarts Mystery vanaf vandaag speelbaar

Goed nieuws voor de Harry Potter-fans onder ons: Harry Potter Hogwarts Mystery is vanaf vandaag speelbaar op iOS en Android. In deze gratis RPG voor mobiele apparaten kruip je in de huid van de broer of zus van de van school gestuurde toverschoolstudent Jacob. Het verhaal speelt zich bovendien af in de jaren ’80, dus dat belooft veel ontmoetingen met jonge versies van oude bekenden.

In Harry Potter Hogwarts Mystery maak je zelf een eerstejaars Hogwarts-student aan. Je bent echter niet zo maar een student, je bent de broer van Jacob, een student die eerder van school is gestuurd omdat hij op zoek ging naar de cursed vault. Na het ophalen van je toverstaf word je ingedeeld bij één van de vier afdelingen van de toverschool. Gelukkig mag je wel zelf kiezen bij welke afdeling.

Vervolgens is het een van de doelen van het spel om spreuken te leren. Deze spreuken voer je uit door de juiste patronen op het scherm aan te geven. Iedere spreuk kost wel een bepaalde hoeveelheid energie, die je aan kunt vullen door middel van gems. Deze gems kun je winnen in het spel of aanschaffen via in-app aankopen.

Daarnaast is het ook van belang om nieuwe vrienden te maken. Naast een nieuwe personages zullen er ook een aantal bekende personages hun opwachting maken in de game. Zo zijn Dumbledore, McGonagall, Snape en Hagrid allemaal van de partij.