Harmonix laat meer los over VR muziekgame

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Harmonix laat meer los over VR muziekgame

Hoewel de terugkeer van muziekgames niet heel glorieus is gebleken, geeft Harmonix de moed niet op en komt met wederom een muziekgame. Met Harmonix Music VR worden muziekgames en virtual reality gecombineerd en vandaag hebben ze flink wat info losgelaten over het nieuwe project.

In Harmonix Music VR zijn er vier manieren om jouw muziek te ervaren. In het al eerder aangekondigde The Beach wordt je meegenomen naar een omgeving die reageert op de gespeelde muziek en in The Easel is het mogelijk je eigen 3D-kunstwerken te maken met de PlayStation Move-controllers.

De twee andere gamemodi zijn vandaag bekendgemaakt, waaronder The Dance. En de naam zegt het al, het is de bedoeling om met vreemde personages gekke dancemoves te doen. Wanneer het feestje echt op gang is, kun je in de DJ Booth nog allemaal special-effects toevoegen aan je dansfeest. En tot slot kan je in The Trip je favoriete liedjes in een afspeellijst zetten en genieten van de bizarre omgeving en effecten die op de PlayStation VR op je afkomen.

Harmonix Music VR is een van de launchtitels van de PlayStation VR, die in oktober in de winkels zal liggen. Het is nog niet helemaal duidelijk of de game ook nog op andere VR-systemen zal uitkomen. Als voorproefje heeft Harmonix bovenstaande trailer op het internet losgelaten.