Harmonix kondigt muzikale game DropMix aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Harmonix kondigt muzikale game DropMix aan

De ontwikkelaar van de bekende, muzikale games Rock Band en Dance Central introduceert een nieuwe muziek-gerelateerde game. De nieuwe game van Harmonix draagt de naam DropMix en komt compleet met mix-apparaat.

De studio Harmonix heeft de handen ineen geslagen met speelgoedfabrikant Hasbro. Uit deze samenwerking is de game DropMix gekomen. In de game kunnen spelers aan de slag met nummers van verschillende artiesten, waaronder Afrojack, Disturbed, Bruno Mars, Fall Out Boy en Skrillex.

DropMix is een snelle, muzikale game waarin spelers eigenhandig nummers kunnen mixen door middel van speelkaarten. Iedere kaart vertegenwoordigt een ander instrument of element in een nummer, waaronder zang, drums, gitaar of bas. De kaarten worden vervolgens op het DropMix-bord geplaatst, waarna er een mix wordt gemaakt van een nummer. Het is mogelijk om mixen op te slaan. Naast het mix-apparaat is een iPhone of een Android-telefoon ook een vereiste om de game te kunnen spelen.

De game staat gepland voor een release in september 2017. Of de smartphonegame ook in Nederland verschijnt, is op dit moment nog niet bekend.