Harley Quinn-film krijgt releasedatum

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Harley Quinn-film krijgt releasedatum

De DC Extended Universe-film over het liefje van The Joker, Harley Quinn, heeft een releasedatum gekregen. Warner Bros. heeft laten weten dat de film Birds of Prey 7 februari 2020 in de bioscoop te zien zal zijn. Margot Robbie kruipt weer in de huid van Harley Quinn.

Margot Robbie vertolkte het personage van Harley Quinn al eerder in de film Suicide Squad (2016). Robbie zal overigens niet alleen Harley Quinn spelen in de film, ze is namelijk ook de producent van de film. Het script is geschreven door Christina Hodson, bekend van de film Bumblebee. De film zal geregisseerd worden door Cathy Yan, bekend van o.a. Dead Pigs.

De studio is hard op zoek naar de juiste actrices die de andere Birds in de film gaan spelen. Jurnee Smollett (Underground) en Gugu Mbatha-Raw (The Cloverfield Paradox) zijn in de running om de rol van Black Canary te spelen. Voor het personage Huntress hebben Mary Elizabeth-Winstead (10 Cloverfield Lane), Margaret Qualley (The Leftovers) en Cristin Milioti (Black Mirror) auditie gedaan. Daarnaast zou Warner Bros. in gesprek zijn met twee actrices voor de rol van de detective van Gotham City Renee Montoya: One Day at a Time-actrice Justina Machado en Roberta Colindrez uit The Deuce.

Robbie pitchte het idee van de film al een tijdje geleden als een “R-rated girl gang-film including Harley Quinn”. Volgens Robbie moest een film over Harley Quinn geen stand-alone film worden. De reden hiervoor was dat Harley van mensen om zich heen houdt en vrienden nodig heeft. Birds of Prey is overigens nog niet de officiële titel van de film.