Hardware problemen PS4 mogelijk door sabotage

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hardware problemen PS4 mogelijk door sabotage

Sinds de release van de PlayStation 4 zijn er mensen die een defect exemplaar hebben gekocht. Hoewel kinderziektes nooit helemaal te vermijden zijn, is een ex-medewerker van de Chinese FOXCONN fabrieken naar voren gekomen en zegt dat er exemplaren zijn gesaboteerd.

Een maand geleden schreven we al over de Chinese fabriek FOXCONN die stagiaires uitbuitte tijdens de productie van de PlayStation 4. Nu is er een nieuw gerucht opgedoken waarin een van de oud stagiaires een bericht achter heeft gelaten op het internet waarin hij claimt dat de stagiaires verantwoordelijk zijn voor het falen van Sony’s nieuwe console.

“Aangezien FOXCONN niet goed zorgt voor ons, zullen wij niet goed voor de PlayStation 4 zorgen.”

De fabrikanten hebben de machines dusdanig slecht in elkaar gezet om FOXCONN terug te pakken voor hun slechte behandeling. Hun doel was om ervoor te zorgen dat de Playstation 4 hoogstens aan zou kunnen gaan, maar daadwerkelijk functioneren zou onmogelijk blijken.

Het is maar een gerucht en Sony wil er verder niet op in gaan. Hoewel ze hebben toegegeven dat een klein percentage niet goed werkt, blijkt dat maar 0,4% te zijn van alle systemen en dat dat in de marges ligt van falende hardware. Klanten die een niet functionerende PlayStation 4 hebben gekocht, kunnen die omruilen voor een nieuwe.