Hangar 13 opent nieuwe studio

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Hangar 13 opent nieuwe studio

Hangar 13, origineel gelegen in Californië, kennen we als de ontwikkelaar van Mafia III. Inmiddels heeft de de ontwikkelaar nog twee extra studio’s in Tsjechië. Nu blijkt dat de ontwikkelaar een vierde studio heeft geopend.

De nieuwe studio van Hangar 13 is geopend in Brighton in het Verenigd Koninkrijk. Origineel was dit een indiestudio, maar deze is dus overgenomen door Hangar 13. De studio komt onder de leiding van Nick Baynes te staan. In een interview met gamesindustry.biz geeft hij aan dat de studio in de toekomst gaat werken aan AAA-titels. Daarnaast is het de bedoeling dat het openen van de studio meer gelegenheden biedt voor jonge, pas afgestudeerde programmeurs en ontwikkelaars.

“We want to be getting out in front of the next generation and helping them through internships and mentoring, […] trying to provide opportunities for people coming out of college.”

Sinds de release van Mafia III in 2016 heeft Hangar 13 geen andere games uitgebracht en hebben ze ook niet openbaar gemaakt waar zij aan werken. In het interview geeft Nick Baynes dus aan dat er interesse is in AAA-titels, maar wat dit precies inhoudt, is nog niet bekend.