Hangar 13 bezig met frame rate patch voor Mafia III

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hangar 13 bezig met frame rate patch voor Mafia III

Het nieuws dat 2K’s Mafia III een frame-lock van 30 frames per seconde heeft is niet bepaald het best ontvangen nieuws van de week. Ontwikkelaar Hangar 13 is zich daar ook van bewust en heeft daarom beloofd te werken aan hogere frame rates. De studio voegt de daad bij het woord door te melden dat men een patch aan het testen is.

Veel console gamers zijn er inmiddels wel aan gewend dat games op dertig frames per seconde draaien. Gamers die de pc verkiezen als favoriete medium zijn daarentegen anders gewend. Een AAA-game die zich dan niet op een hogere frame rate laat spelen roept dan ook de nodige vraagtekens en irritaties op bij deze groep.

Ook Hangar 13 lijkt inmiddels de klachten te hebben gekregen. Op de website van Mafia III heeft de ontwikkelaar een boodschap achtergelaten, speciaal voor de pc gamers:

Momenteel hebben we op het kantoor een patch draaiende waarin 30, 60 en ongelimiteerde frames per seconden in het videomenu zitten, alsook enkele andere verbeteringen voor de pc-versie van Mafia III. We zijn nu de patch aan het verifiëren om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht. Als alles goed gaat verwachten we dat de patch dit weekend live gaat. We zulen dit weekend de pc-community up-to-date houden omtrent de status van de patch en willen jullie bedanken voor jullie feedback.

Als alles meezit kunnen de pc gamers dus vanaf dit weekend Mafia III spelen in een gewenste frame rate. Hoe de game op de console bevalt lees je binnenkort hier op gamecensor.nl.