Hands-on: LEGO Marvel’s Avengers – Sla, schiet, schop en sloop alles tot blokjes

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hands-on: LEGO Marvel’s Avengers – Sla, schiet, schop en sloop alles tot blokjes

Traveller’s Tales Games  heeft in de loop der jaren al vele bekende films, comics en boeken verenigd met de wereld van LEGO en het lijkt erop dat dit voorlopig ook niet stopt. Over iets meer dan een maand verschijnt de nieuwste titel in deze franchise, LEGO Marvel’s Avengers, en ik ging even op visite bij uitgever Warner Bros. om de game onder de loep te nemen.

Ondanks dat de LEGO-games wellicht meer gericht zijn op de jongere gamers, blijf ik ze toch leuk vinden. Ik maak er dan ook geen geheim van dat ik hier menig LEGO-game in de kast heb liggen. Ze zorgen altijd voor vermaak, je hoeft er niet te veel bij na te denken en ze zijn vooral ook leuk om samen te spelen. Daarbij zitten de games ook altijd vol met goede humor en dan scoor je bij mij al snel pluspunten.

Terwijl ik op weg was richting het kantoor van Warner Bros. rees bij mij toch de vraag of het niet een keer zou gaan vervelen. Inmiddels hebben we al heel veel LEGO-titels de revue zien passeren, maar komt er dan niet een moment waarop de formule uitgewerkt is? En zo ja, is dit dan het moment? Net nu het LEGO Marvel’s Avengers betreft? Tijdens de presentatie werd mij al snel duidelijk dat dat niet het geval is en kreeg ik zin de controller in handen te nemen om alles en iedereen tot blokjes te slaan.

LEGO Marvel's Avengers

Met LEGO Marvel’s Avengers heeft TT Games, net als in vele andere LEGO-games, weer een aantal films gebruikt als basis voor het verhaal en hier hun inmiddels befaamde humorvolle twist aan gegeven. De verhalen uit onder meer Marvel’s The Avengers, Marvel’s The Avengers: Age of Ultron en Captain America: The Winter Soldier zijn hierbij in grote lijnen gebruikt als verhaallijn. Daarnaast heeft de ontwikkelaar de verhalen aan elkaar geknoopt om er een samenhangend geheel van te maken, waar de verhalen in de films niet volledig aansluiten op elkaar.

Zoals je mag verwachten van een LEGO-game heeft TT Games ook bij LEGO Marvel’s Avengers weer de nodige personages uit de kast getrokken. Onder de vele bekende namen zitten ook minder bekende figuren (bijvoorbeeld uit de Marvel Comics) die ook nu weer ieder over unieke eigenschappen beschikken. Met deze eigenschappen moet je puzzels op zien te lossen om de levels door te komen. Het spelen met het juiste personage is hierbij essentieel, omdat niet elk figuur hetzelfde soort puzzel op kan lossen.

Andere terugkerende fenomenen zijn de hubs. In LEGO Marvel’s Avengers zijn er diverse hubs die elk toegang geven tot bepaalde levels. Mocht je nou even geen zin hebben om een verhaallevel te spelen, dan is er in elke hub ook meer dan voldoende te beleven. De game is namelijk helemaal volgestouwd met collectibles, uitdagingen en puzzels om te verzamelen, te overwinnen en op te lossen.

LEGO Marvel's Avengers

Ook deze game bevat weer een aantal kleine nieuwe toevoegingen en features om aan de wensen van de fans tegemoet te komen. Zo heeft elk personage zijn of haar eigen unieke bewegingen, aanvallen en speciale eigenschappen. Zo kan Hulk bijvoorbeeld zijn welbekende megasprong uitvoeren en tegen gebouwen opklimmen, beschikt Iron Man over diverse pakken met ieder hun unieke mogelijkheden en kun je een speciale ‘team-up combo’-aanval uitvoeren waarmee je je tegenstanders extra schade toebrengt.

LEGO Marvel’s Avengers komt ook uit op de handhelds en ook daar heb je, net als in LEGO City Undercover, een grote open wereld die fungeert als hub. Ten opzichte van LEGO City Undercover is ook hier het een en ander verbeterd. Zo doet de stad iets levendiger aan, is het Silent Hill-gehalte verminderd doordat je nu meer in de verte kan kijken, en is het eiland niet opgedeeld in districten waardoor je geen laadschermen hebt.

Mocht je in januari weinig te gamen hebben, dan is LEGO Marvel’s Avengers wellicht een hele leuke game om in huis te halen. Het staat garant voor vele uren speelplezier, zeker als je van verzamelen houdt. De honderden collectibles, leuke toegankelijke gameplay en een diversiteit aan uitdagingen zijn meer dan voldoende om je zoet mee te houden. Marvel’s Avengers wordt weer een leuke toevoeging aan het universum der LEGO-games, ondanks dat de vernieuwing ten opzichte van al die voorgaande titels minimaal is. En laten we eerlijk zijn, het lijkt nooit echt te gaan vervelen.