Halo Infinite ondersteunt mogelijk geen Xbox Play Anywhere

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Halo Infinite ondersteunt mogelijk geen Xbox Play Anywhere

Veel van Microsofts recente first-party games ondersteunen Xbox Play Anywhere, waarbij het digitaal kopen van de game op pc of Xbox je ook een exemplaar geeft voor het andere platform. Halo Infinite lijkt nu niet mee te doen aan dit programma, zo zou blijken uit een pagina van Microsoft.

NeoGAF-gebruiker DynamiteCop! ontdekte dat de Halo Infinite-pagina op de officiële Xbox-website geen ondersteuning laat zien voor Xbox Play Anywhere, hoewel de game wel gewoon naar Xbox One en pc komt. Andere logo’s zoals 4K- en HDR-ondersteuning en dat de game Xbox One X Optimized is, zijn wel terug te vinden op de pagina.

Halo Infinite 
 Pixel Vault

Gears 5 
 Pixel Vault

Daarmee zou Halo Infinite de eerste grote first-party titel van Microsoft zijn sinds de lancering van het platform dat Xbox Play Anywhere niet ondersteunt. Andere aankomende first-party titels zoals Gears 5 en Forza Horizon 4 zijn wel onderdeel van het programma.

Of het gaat om een fout aan de kant van Microsoft, of dat de game officieel geen onderdeel uitmaakt van het programma, is nog niet bekend. Microsoft heeft nog geen officiële verklaring gegeven.