Halo Infinite bevat geen betaalde loot boxes

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Halo Infinite bevat geen betaalde loot boxes

Zitten er betaalde loot boxes in Halo Infinite? Via een tweet laat Chris Lee van ontwikkelaar 343 Industries weten dat dit niet het geval zal zijn. Geen te betalen loot boxes betekent echter niet dat de titel vrij is van microtransacties. Dit werd eerder deze week al bekendgemaakt door IGN. 

De reactie van Chris Lee kwam er nadat IGN bekendmaakte dat Halo Infinite microtransacties en een anti-cheatfunctie heeft. Lee reageerde op een tweet van YouTuber HiddenXperia, die teleurgesteld had gereageerd op de toevoeging van microtransacties in de game, maar ook had aangegeven dat hij nog steeds in de ontwikkelaar geloofde. Als reactie liet Lee weten dat de studio zijn steun waardeert en dat ze binnenkort alle plannen rond dit thema zullen onthullen.

Het is niet verwonderlijk in deze tijden van loot boxes dat fans klagen als het erop lijkt dat hun favoriete titel pay-to-win zal krijgen. Of de nieuwe Halo totaal vrij zal zijn van dit fenomeen is echter nog niet bekend. Verder is er ook nog maar weinig bekend over de nieuwste telg in de bekende reeks rond Master Chief. Zo weten we alleen dat de titel verschijnt op pc en Xbox One en dat 343 Industries opnieuw als ontwikkelaar fungeert.