‘Halo 5 zal Halo-wereld drastisch veranderen’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Halo 5 zal Halo-wereld drastisch veranderen’

We weten nog steeds niet zo veel over het verhaal van Halo 5: Guardians, maar als we Microsoft moeten geloven zal de game het verhaal en de wereld die we kennen van Halo drastisch veranderen.

Volgens Hoofd ontwikkeling Frank O’Connor van de Halo-franchise zal Halo 5: Guardians een heleboel verrassingen kennen. Microsoft en 343 Industries hebben tot nu toe weinig van het verhaal in Halo 5 bekendgemaakt, dus is het afwachten wat voor wendingen het verhaal zal nemen. Volgens de Amerikaanse tv-reclames moeten we geloven dat Master Chief gestorven is, maar er is natuurlijk meer aan de hand.

Volgens O’Connor heeft Master Chief het UNSC gedeserteerd. Hij wordt vergezeld met een aantal leden van Blue Team. Een andere Spartan met de naam Locke wordt samen met Fireteam Osiris op pad gestuurd om Master Chief te vinden en te doden. Terwijl de strijd tussen Master Chief en Locke zich ontvouwd, komen de Guardians ook in het spel. Josh Holmes, de uitvoerend producent van Halo, tipte dat de wereld van Halo nooit meer hetzelfde zal zijn na deel vijf.

“Eén van de leukste dingen van dit verhaal is dat je in de loop van je reis door Halo 5 dingen in de Halo-wereld zal gaan zien veranderen. Belangrijke dingen gaan veranderen en wat je kent zal niet meer hetzelfde zijn.”

Ondanks alle vernieuwingen en toevoegingen beloofde O’Connor dat Halo 5: Guardians niet te moeilijk zal worden voor beginners om te begrijpen. Hoewel dit deel (en dan met name het verhaal) onderdeel is van een groter geheel, zal je ook van de game kunnen genieten als je van plan bent alleen dit deel te gaan spelen.