Halo 5 wordt 29 juni uitgebreid met Warzone Firefight

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Halo 5 wordt 29 juni uitgebreid met Warzone Firefight

Vorig jaar oktober kwam het vijfde deel binnen de Halo-franchise uit, Halo 5: Guardians, en de game wordt gestaag voorzien van gratis nieuwe DLC. Op 29 juni worden spelers van de game voorzien van de achtste en laatste DLC met de naam Warzone Firefight.

Sinds de release van Halo 5 werden spelers ervan maandelijks voorzien van gratis DLC die telkens maps, game-modi, armor, skins en aanvullende opties te bieden had. Vanaf volgende week woensdag is de achtste, en laatste, van deze stroom DLC te spelen. Warzone Firefight dankt zijn naam aan de nieuwe game-modus die de DLC bevat en zal de grootste uitbreiding van het stel zijn. Het gaat hier om een PvE-modus die op diverse maps beschikbaar zal zijn.

Deze modus ging in april in bèta en dankzij de feedback van spelers is deze volgens ontwikkelaar 343 Industries zo optimaal mogelijk geworden. Aanvullend bevat de uitbreiding ook Score Attack, waardoor je de campaign kunt spelen terwijl je punten haalt. Op deze manier kun je jouw punten met de scores van vrienden of andere online spelers vergelijken. Daarnaast bevat de uitbreiding drie nieuwe maps: Attack on Sanctum, Prospect en Molten, en nieuwe items waaronder de Cinder en Cyclops armor sets.

Om de release van Warzone Firefight te vieren, zal Halo 5: Guardians tussen 29 juni en 5 juli gratis te spelen zijn voor mensen met een Xbox Live Gold-abonnement. Aansluitend zal de game, in dezelfde periode, ook met 50% korting te krijgen zijn in de digitale winkel.