Halo 5 ontwikkelaar reageert op ontbreken splitscreen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Halo 5 ontwikkelaar reageert op ontbreken splitscreen

Na de aankondiging van Microsoft over het feit dat Halo 5: Guardians geen split-screen functie heeft kreeg het een storm van negatieve reacties van de fans. Zo kreeg ontwikkelaar Frank O’Conner recent nog een negatief bericht op zijn Twitter-account, waarop hij een reactie gaf.

Een teleurgestelde Halo fan stuurde #bringHalo5splitscreenback naar het account van O’Conner en die reageerde als volgt:

Het is niet de eerste keer dat personen achter Halo 5 reageren op dit “probleem”. In juli zei executive producer van 343 Industries, Josh Holmes, al dat het geen makkelijke beslissing was om de lokale co-op te schrappen.

Veel van onze ambitieuze ideeën voor Halo 5 zouden in gevaar komen als we split-screen zouden toepassen. Ook zou de extra tijd die het kost om split-screen goed te laten werken ten koste gaan van andere functies. Het ontwikkelen van games is een gecompliceerd traject waarin we rekening moeten houden met de middelen, tijd en technologie. In dit geval moesten we iets opofferen wat bij velen van ons geliefd is.

Al met al zijn er nog steeds geen duidelijke antwoorden geweest over deze kwestie en blijven de fans zeuren om een lokale multiplayer. Vind jij het ook jammer dat split-screen verdwijnt of maakt het je niet zo veel uit? Laat het ons weten in de reacties.