Halo 5 levert in een week 400 miljoen dollar op

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Halo 5 levert in een week 400 miljoen dollar op

Een van de meest geanticipeerde games van het jaar en game van de maand oktober bij Pixel Vault, Halo 5: Guardians, heeft een succesvolle eerste week gehad. De shooter heeft al meer dan 400 miljoen dollar opgebracht met de verkoop van software en hardware. In vergelijking; Halo 4 bracht ‘slechts’ 300 miljoen dollar op in zijn debuutweek.

Met dit enorme bedrag is het niet alleen het succesvolste deel uit de franchise, maar ook de snelst verkochte Xbox One exclusive tot nu toe. Niet geheel verrassend is Halo 5 ook de meest gespeelde Xbox One exclusive in een week en blijkt het een echte systemseller te zijn. Phil Spencer, CEO van Xbox, is vanzelfsprekend heel erg blij en laat naast veel duizelingwekkende getallen ook weten erg trots te zijn op de studio die achter de game zit.

Het succes van Halo 5: Guardians is mogelijk gemaakt door het innovatieve werk van het hele team bij 343 Industries die ervoor gezorgd hebben dat deze game op de Xbox One is verschenen. Maar ook de geweldige community en fans die gekomen zijn om te genieten van het verhaal, personages en gameplay van de franchise. Deze game laat zien wat er allemaal mogelijk is op de Xbox One en is het boegbeeld van onze beste najaarsline-up ooit bij Xbox.

Ondanks de lovende woorden en succes is 343 Industries bezig nog druk bezig met het maken van gratis DLC voor Halo 5 en naar verluid zijn de eerste stappen voor Halo 6 ook al gezet.