Halo 5: Guardians aangekondigd door Microsoft en 343 Industries

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Halo 5: Guardians aangekondigd door Microsoft en 343 Industries

Microsoft heeft vandaag het nieuwste deel binnen de Halo-serie aangekondigd, Halo 5: Guardians. Het nieuwste deel binnen het avontuur van Master Chief zal in het najaar van 2015 verschijnen, exclusief voor de Xbox One. De game zal worden ontwikkeld door 343 Industries, de studio die ook verantwoordelijk was voor Halo 4.

In een bericht op de website van 343 Industries maakte de general manager van de studio, Bonnie Ross, bekend dat de nieuwe game in ontwikkeling is. “In de traditie van iedere andere Halo-game sinds het debut in 2001 is het weer een gigantisch en spannend project. Halo 5: Guardians vraagt een grotere inspanning van het team dan Halo 4 en dat uit zich in zowel de content van de game als de strekking van de game”, aldus Ross op de website. “Maar ook de technologie die we gebruiken voor een compleet nieuwe en krachtige engine. Natuurlijk zijn er elementen overgedragen uit voorgaande delen, maar we hebben ontzettend veel geïnvesteerd om volledig gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van de Xbox One.”

Volgens Ross zal de studio dan ook rekening houden met de zaken die het team heeft geleerd tijdens de ontwikkeling van Halo 4. “Het belangrijkste is dat we de community die zoveel van Halo houdt beter leren begrijpen en omarmen, want daarin ligt de oneindige potentie van het Halo-universum”, zo gaat hij verder.

Tijdens de E3 van 2013 werd al aangekondigd dat 343 Industries bezig was met een nieuwe Halo-game, maar verdere details bleven uit. Tijdens de E3 van dit jaar zal 343 Industries meer van de game laten zien, zo beloven ze. Halo 5: Guardians is niet het enige prestige project van Microsoft dat in het najaar van 2015 moet verschijnen: ook de Halo-televisieserie van Steven Spielberg zou in deze periode moeten verschijnen.