Halloween in de gamesindustrie – Tijd om in te haken

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Halloween in de gamesindustrie – Tijd om in te haken

Halloween staat voor de deur en dus duikt de hele industrie op deze semi-feestdag om daar op in te haken. Speciale DLC, tijdelijke evenementen en unieke goodies liggen dan ook momenteel voor het oprapen. Wij struinden het web af op zoek naar de beste redenen om verschillende titels deze week weer eens aan te zetten.

Hallow's End 
 Pixel Vault

World of Warcraft

Net als veel voorgaande jaren kun je ook dit jaar weer de deuren in de Eastern Kingdoms, Outland, Pandaria en andere gebieden langsgaan tijdens Hallow’s End. In het jaarlijkse evenement van World of Warcraft kun je weer unieke items verdienen of kopen met je zuurverdiende snoepgoed. Of keiharde cash. Ligt er maar net aan wat je op zak hebt. Denk aan een nieuw Banshee-kostuum of een kostuum voor je ‘pet’. Zoek je wat meer uitdaging, dan kun je het ook opnemen tegen de Headless Horseman, een speciale tijdelijke eindbaas.

Natuurlijk is World of Warcraft niet de enige MMORPG die op het griezelige feest inhaakt.  Ook Guild Wars 2 en Final Fantasy XIV: A Realm Reborn haken gezellig in. Zo kun je in Guild Wars 2 deelnemen aan het Shadow of the Mad Kingevenement en in Eorzea het All Saints’ Wake evenement bewonderen. Ook The Elder Scrolls Online haakt dit jaar in met de mogelijkheid tot het verkrijgen van een grote ketel waarmee spelers voor twee uur in een zombie kunnen veranderen.

Ultimate Scream 
 Pixel Vault

FIFA 17

Ook sporttitels zijn dit jaar niet meer veilig. Zo heeft FIFA 17 tot en met 1 november het Ultimate Scream-evenement. In FIFA Ultimate Team, of FUT, krijgen 23 verschillende spelers tot en met het einde van de maand schrikbarend goede statistieken. Weet je ook nog een goed team te maken met de unieke FUT-kaarten, dan krijg je speciale tenues en de mogelijkheid om spelers op andere posities te zetten zonder dat deze minder gaan spelen.

FIFA 17 is overigens niet de enige EA Sports-titel die eraan moet geloven. Ook andere titels zoals Madden 17 en NHL 17 krijgen de komende dagen een Halloween-sausje. Zo zal Madden’s Ultimate Team speciale kaarten bevatten van spelers die plots over superkrachten beschikken en waarmee je aan speciale uitdagingen en evenementen kunt deelnemen. Op 30 oktober zullen sommige van deze kaarten zelfs nog transformeren. Ook NHL’s Ultimate Team haakt in op Halloween met speciale Trick-or-Treat-pakjes. In deze pakjes zullen speciale snoepkaarten zitten die gamers weer in kunnen ruilen voor unieke spelers.

Dead by Daylight

Hoewel menig game in weet te haken op Halloween, zijn er maar weinig games zo geschikt als de echte horrorgames. Zo haakt de asymmetrische horrorgame Dead by Daylight in op de feestdag met een speciale Halloween-crossover. In de vorm van een DLC-pack (te koop voor €6,29 op Steam) mogen spelers in de huid kruipen van Michael Meyers in zijn iconische karakter, of in de huid van horrorslachtoffer Laurie Strode. Dit alles op een nieuw level gebaseerd op de setting van de originele film.

Ook Dying Light haakt weer in op Halloween dit jaar met een nieuw Bounty Event genaamd Zombiefest. Hierin kunnen spelers in de rol van overlevende of zombie kruipen om gedurende het weekend zoveel mogelijk kills te maken. Daarbij vallen verschillende nieuwe wapens te verdienen en unieke titels voor zowel de winnaars als de verliezers van het Zombiefest.

GTA Online Halloween 
 Pixel Vault

GTA V

Hoewel we nog altijd geen singleplayer DLC hebben voor GTA V, weet Rockstar GTA Online nog altijd heel goed te onderhouden. Ook dit jaar zijn ze tijdens Halloween volop actief met de Lost vs. Damned-modus (leuke verwijzing naar die ene motorbende) voor de online component. Hierin nemen engelen en duivels het tegen elkaar op gedurende een dag en nacht cyclus die iedere minuut zal wisselen. Daarbij zullen de engelen overdag het voordeel hebben, terwijl de duivels het er ‘s nachts beter vanaf brengen.

Destiny mag zich ook in het rijtje van Halloween-titels scharen door de terugkeer van het Festival of the Lost. Net als vorig jaar kunnen spelers weer verschillende items kopen, vinden en verdienen. Denk aan nieuwe maskers, shaders, emotes en een speciale bezem: Sparrow. Oh en dat stomme doosje rozijnen van vorig jaar: dat blijkt toch nog nut te hebben.

Pokémon GO

Voor diegenen die Pokémon GO nog altijd als die-hards op hun telefoon hebben staan, is er ook nog goed nieuws. De eerste mobiele Pokémon-game doet namelijk vrolijk mee met de griezeligheid in het eerste evenement voor de game. Ghost Pokémon zullen tot en met aankomende dinsdag vaker de kop op steken. Daarnaast zul je zoals je mag verwachten tijdens Trick-or-treat ook meer snoepgoed verdienen, die je natuurlijk weer kunt gebruiken om je Gastly te evolueren.

Genoeg te doen dus de komende dagen, zelfs als je niet in een fout kostuum de straten onveilig gaat maken. Naar welk in-game evenement kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties!