Halloween evenement brengt nieuwe Pokémon naar Pokémon GO

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Halloween evenement brengt nieuwe Pokémon naar Pokémon GO

Vorige week wist Niantic veel fans alweer terug te halen richting Pokémon GO dankzij de toevoeging van enkele Sinnoh Pokémon. Die dag werd ook duidelijk dat niet alle Pokémon uit de vierde generatie in een keer werden toegevoegd, maar in fases. Inmiddels heeft Niantic opnieuw een reeks Pokémon aangekondigd.

De nieuwe reeks Pokémon zijn onderdeel van het Halloween evenement dat de komende zeven dagen plaatsvindt in de mobiele game. Sommige Pokémon kunnen we gewoon in het wild tegenkomen, het gaat hierbij om Stunky en Drifloon, maar andere Pokémon moeten we net wat meer moeite voor doen. Zo is er gedurende deze week een nieuwe Special Research beschikbaar, die je naar een bijzondere Pokémon moet leiden. Welke dat is, is nog even de vraag, maar gezien Spiritomb in de afbeelding staat valt te speculeren dat het om deze gaat. Er is wel enige haast geboden met het afronden van deze research, want na het evenement verdwijnt de missie weer.

Daarnaast wordt Giratina beschikbaar. Ook hier moet je flink voor knokken, want deze verschijnt in Raids. Giratina vervangt Mewtwo in de legendarische Raids, dus het niveau ligt hoog. Je hebt wel net wat langer om deze te pakken te krijgen, want Giratina blijft tot en met 20 november in Raids verschijnen.

Verder heeft Niantic nog wat andere dingen naar de applicatie gebracht. Gedurende het Halloween evenement krijg je dubbele candy voor elke Pokémon die je vangt. Extra Field Research gericht op Ghost en Dark Pokémon zijn beschikbaar en ook de store heeft een kleine upgrade gehad met wat leuke dingen om je personage in stijl aan te kleden. Het evenement start vanavond en loopt tot en met de avond van 1 november. Ben jij klaar om weer de straat op te gaan?