Half-Life 3 handelsmerk verwijderd uit Europese database

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Half-Life 3 handelsmerk verwijderd uit Europese database

Onlangs meldden we dat ontwikkelaar Valve een handelsmerk had laten vastleggen rondom de game Half-Life 3. Gisteren werd echter bekend dat ditzelfde handelsmerk inmiddels is verwijderd uit het Europese bureau voor Harmonization in the Internal Market. Momenteel verwacht men dat het om een stunt van fans van de serie gaat.

Eerder deze week kwam aan het licht dat in Europa het handelsmerk was vastgelegd door Casalonga & Associés, een bedrijf dat al vaker patenten had aangevraagd namens Valve. In Amerika was er echter geen handelsmerk vastgelegd. Momenteel zijn experts van mening dat het om een publiciteitsstunt gaat van fans die het gesprek rondom de populaire gameserie weer wil aanwakkeren.

Ondanks diverse beelden van concept art, uitspraken van Valve werknemers en hoge druk van de fans van Half-Life is er tot op heden nog geen officiele berichtgeving naar buiten gebracht over de staat van ontwikkeling van Half-Life 3. De meest recente editie in de reeks was Half-Life: Episode 2 uit 2007. Wel is bekend dat Valve momenteel werkt aan een film rondom de games, met regisseur J.J. Abrams aan het roer, bekend van onder andere de recente Star Trek films en de aankomende Star Wars films.