Half-Life 3 en Left 4 Dead 3 komen eraan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Half-Life 3 en Left 4 Dead 3 komen eraan

Volgens Minh Le, maker van Counter-Strike, werkt Valve momenteel aan Left 4 Dead 3 én Half-Life 3. Volgens hem zou Left 4 Dead 3 er geweldig uit zien. Dit maakte hij bekend via zijn Twitch-kanaal.

De dag dat Valve tot drie heeft leren tellen lijkt aan te zijn gebroken: niet alleen kunnen we volgens de maker van Counter-Strike een vervolg op de populaire zombie-shooter Left 4 Dead 2 verwachten, maar is Valve ook bezig met het maken van Half-Life 3. Tijdens een interview op zijn Twitch channel waren dergelijke vragen over Valve en Half-Life 3 onvermijdelijk. De manier waarop hij ze beantwoordde schetsen een hoopvol beeld.

“Ik geloof dat er momenteel een rood puntje van een laser-sight op me staat. Ik denk niet dat ik erover kan praten, maar ik denk dat het een publiek geheim is dat er gewerkt wordt aan Half-Life 3. Dus als ik zeg dat ik bijvoorbeeld concept art of ingame plaatjes heb gezien, zal dat voor niemand een grote verrassing zijn. Ik heb dingen gezien die lijken alsof ze uit het Half-Life universum komen. Dus ja, ik denk dat ik concept art voor Half-Life 3 heb gezien.”

Over Left 4 Dead 3 was hij behoorlijk positief. Hij vertelde dat de game er geweldig uitziet en dat hij gelooft dat dit net als deel één een big deal zal worden.

Voorheen hielden Valve-medewerkers de lippen altijd stijf op elkaar, of in het geval van Gabe Newell, deden ze alsof ze nog nooit van Half-Life hadden gehoord. Dat maakt dit de eerste ‘echte’ confirmatie dat Half-Life 3 bestaat en dat we op z’n minst op korte termijn er iets over kunnen verwachten. Wie weet wat we te horen krijgen tijdens de E3 dit jaar.