Hajime Tabata doet boekje open over Final Fantasy-team

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hajime Tabata doet boekje open over Final Fantasy-team

De director van Final Fantasy XV, Hajime Tabata, heeft in een interview wat verteld over waarom het zo lang heeft geduurd voordat Final Fantasy XV (voorheen Final Fantasy Versus XIII) zo lang in ontwikkeling is. Volgens hem hadden veel mensen van het Final Fantasy-team een veel te nauwe blik en stonden ze niet open voor nieuwe dingen.

Final Fantasy XV heeft een bijzonder lange ontwikkelingstijd achter de rug, maar het einde lijkt in zicht aangezien de game staat gepland voor een release later dit jaar. Maar wat was de reden waarom het zo lang duurde? Director Hajime Tabata van Square Enix heeft in een interview een kijkje gegeven in hoe de situatie bij het ontwikkelingsteam is geweest. Hij zei dat toen hij de taak kreeg om het project te redden en de zaak weer op de rails te krijgen er protest was vanuit het team. Niet alleen vanuit het team, maar ook van daarbuiten. De reden waarom was omdat, mocht hij het voor elkaar krijgen, de positie van anderen zou gaan verzwakken.

Maar de belangrijkste reden was waarschijnlijk dat het team een te nauwe blik had als het ging over hoe een Final Fantasy-game moest zijn en Tabata noemde het verschijnsel de “Final Fantasy-ziekte”.

Wat is de Final Fantasy-ziekte? Het is een verwijzing naar mensen in het bedrijf die niet af kunnen wijken van het beeld van hoe zij denken hoe een Final Fantasy-game er uit moet komen te zien. Omdat iedereen hun eigen beeld het meest belangrijk vond, faalden ze als team. Daar kwam bij dat als iets niet voldeed aan dat beeld, het slecht zou zijn voor de serie. Ze dachten dat ze speciaal waren omdat ze aan de game mochten werken, maar zo zijn de feiten niet. Ik vertelde het team dat ze gauw wakker moesten worden en dat ze zeker niet speciaal waren.

Tabata zei hiermee te bedoelen dat ze met elk nieuw deel in de Final Fantasy-serie zich opnieuw moeten bewijzen en dat ze het niet kunnen permitteren om niet hard te werken. Hij gelooft dat als Final Fantasy niet snel weer op de kaart gezet wordt, de serie zelfs dood kan gaan.