Hacken als Watch_Dogs’ Aiden Pearce in GTA V

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hacken als Watch_Dogs’ Aiden Pearce in GTA V

Met een nieuwe mod kun je in de pc-versie van Grand Theft Auto V nu onder meer stoplichten hacken, auto’s op afstand besturen en dingen laten ontploffen als Watch_Dogs’ Aiden Pearce. 

Door het script te downloaden en te implementeren in je game (je leest hier hoe dat moet), verandert er een hoop in het Los Santos van GTA V. Ineens kun je met de hoofdpersoon uit Watch_Dogs mensen het leven zuur gaan maken door alle stoplichten op groen te zetten en een verkeerschaos te creëren, telefoons van mensen die 911 bellen laten ontploffen, politiehelikopters uit de lucht laten vallen en je wilde ontsnappingspogingen een stukje makkelijker maken door de politiewagens op paaltjes te laten knallen die jij uit de grond laat schieten, nadat je ze bent gepasseerd natuurlijk.

Zelfs het hele CCTV-zoeksysteem uit Watch_Dogs is overgenomen door de LSPD, dus je verstoppen in een hoekje is zinloos. Van Amador hoeft Ubisoft een tweede deel van Watch_Dogs zeker niet te verstoppen, liet hij weten in zijn Tweede Ronde. Wel had hij een aantal verbetertips voor de uitgever, die toegepast kunnen worden in een eventuele sequel op de avonturen in Chicago.