H1Z1 stopt met Just Survive-modus en gaat verder als Battle Royale-game

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
H1Z1 stopt met Just Survive-modus en gaat verder als Battle Royale-game

H1Z1 begon als een echte zombie survivalgame, maar de originele modus lijkt geen lang leven te krijgen. Ontwikkelaar Daybreak Games gaat de stekker uit Just Survive trekken en zich richten op de immer populaire Battle Royale-versie.

Daybreak Games heeft bekendgemaakt dat het Just Survive in oktober offline gaan halen. Alle mogelijkheden om ingame aankopen te doen zijn per direct offline gehaald en de servers volgen op 24 oktober. De beslissing is genomen omdat momenteel te weinig spelers de originele Just Survive-modus spelen.

De King of the Kill-modus blijft wel bestaan. Dit is de Battle Royale-modus van de game, die mede is ontwikkeld door Brendan Green, ook wel bekend als PlayerUnknown. Eerder dit jaar kreeg King of the Kill officieel de naam H1Z1: Battle Royale en Daybreak Games gaat zich nu helemaal richten op deze titel.

In Just Survive speelden spelers in een grote open wereld vol met zombies en moesten ze zien te overleven. De game had daarin eenzelfde opzet als DayZ, maar met een minder steile leercurve. Helaas moeten de overgebleven spelers zich vanaf 24 oktober tot een andere titel wenden voor hun portie overleven in de zombie apocalyps.

H1Z1 is niet de eerste game waarbij de Battle Royale-modus populairder is dan de orignele core-game. Ook Fortnite begon als een andere game, die nog altijd speelbaar is in de modus Save the World. In tegenstelling tot de Battle Royale-modus, moet hiervoor betaald worden. Vooralsnog heeft Epic Games geen aankondigingen gedaan over het voortbestaan van deze modus naast de populaire Battle Royale.