H1Z1 Battle Royale komt volgende maand naar PlayStation4

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
H1Z1 Battle Royale komt volgende maand naar PlayStation4

We vragen ons op de redactie onderhand af of ontwikkelaars over een paar jaar nog wel iets anders maken dan battle royale-games. Eén ding dat zeker is, is dat er volgende maand weer een battle royale-titel bijkomt op de PlayStation 4, want H1Z1 Battle Royale maakt zijn opwachting.

We kennen de naam H1Z1 al sinds 2015 en de game was lange tijd populair, met name om de King of the Hill-variant. Inmiddels is er ook een battle royale spin-off en deze komt volgende maand op 22 mei naar de PlayStation 4. De game gaat daar eerst in open bèta om verder ontwikkeld te worden.

H1Z1 Battle Royale wordt free-to-play en krijgt eerst een aantal bètafases. Zo kun je je nu al opgeven voor de gesloten bèta die binnenkort van start gaat. Iedereen die daar niet voor geselecteerd wordt, moet wachten tot het einde van volgende maand.

De ontwikkelaar claimt bovendien dat hun versie van battle royale voor meer actie gaat zorgen dan die van de concurrenten. Dit willen ze bewerkstelligen door meer air drops te laten vallen, die essentieel zijn om het spel te kunnen winnen. Op dit moment is Fortnite de grootste battle royale-game voor PlayStation 4. Wanneer PlayerUnknown’s Battlegrounds naar de console van Sony komt, is nog niet bekend.