Gwent: Thronebreaker wordt aparte game

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gwent: Thronebreaker wordt aparte game

Dat CD Projekt Red grote ambities had voor Gwent, bleek wel uit het feit dat de singleplayer campagne zo groot werd dat de release van de game werd uitgesteld. Deze campagne is getiteld Thronebreaker: The Witchers Tales en is nu zelfs zo groot geworden dat er een aparte release voor komt.

Volgens CD Projekt Red wordt Thronebreaker: The Witchers Tales een singleplayer RPG van ongeveer 30 uur lang. De game verschijnt in het vierde kwartaal van 2018. Om Thronebreaker te kunnen spelen heb je echter geen versie van Gwent nodig: het wordt een volledig op zichzelf staande game.

Thronebreaker draait om het verhaal van Meve, een koningin die op zoek is naar wraak vanwege een invasie. Volgens de ontwikkelaar ligt de nadruk van de game net als in The Witcher op verschillende keuzes en de consequenties daarvan. De verschillende keuzes worden in deze game echter gemaakt door middel van potjes Gwent.

Naast de op zichzelf staande game heeft CD Projekt Red ook meer informatie gegeven over Gwent-update Homecoming. De update voegt vooral een aantal cosmetische updates toe aan de game. Zo hebben leiders nu 3d-modellen en zijn er verschillende arena’s gebaseerd op gebieden uit The Witcher 3.

Gwent: Homecoming verschijnt tegelijkertijd met Thronebreaker: The Witchers Tales in het vierde kwartaal van 2018.