Gulle gever speelt voor Sinterklaas op Twitch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gulle gever speelt voor Sinterklaas op Twitch

Twitch is momenteel één van de ‘hot things’ binnen de gaming wereld. De service maakt het mogelijk om te kijken naar streams van ‘professionele’ gamers en combineert zo moeiteloos de populariteit van e-sports en het kijken van televisie. Eerder dit jaar gaf het bedrijf aan 1 miljoen uitzendingen te hosten, in 2013 hadden ruim 45 miljoen gebruikers meer dan 12 biljoen aan videomateriaal bekeken.

Spelers hebben ook de mogelijkheid om op hun kanaal sponsors binnen te trekken door advertenties te tonen of donaties te ontvangen. En dat is waar onze Sinterklaas in beeld komt. Kort na de release van World of Warcraft: Mists of Pandaria begonnen enkele spelers grote sommen geld te ontvangen van een zekere ‘Amhai’. Enkele spelers ontvingen bedragen variërend van $1.000 tot $10.000 per week. In het laatste jaar heeft Amhai een totaal aan $100.000 gedoneerd aan Twitch spelers.

Wie de persoon achter deze mysterieuze donateur is, is nog steeds onbekend. Een populair gerucht luidt dat Amhai een sjeik uit het Midden-Oosten is. Isaac ”Azael” Cummings Bentley die wereldkampioen is in de World Of Warcraft arena beweert de gulle gever te hebben ontmoet, volgens hem is een erg rijk individu dat er simpelweg van geniet om de reacties te zien van mensen die geld ontvangen.

Amhai zijn geld lijkt nog niet op te zijn want gamer Lea “LegendaryLea” May heeft inmiddels al ruim $22.000 in donaties ontvangen met het spelen van Blizzard’s nieuwe game Hearthstone.